15 apr

Oproep tot het Heilig Avondmaal in huiselijke kring

Syaloom, beste gemeenteleden,

De komende twee zondagen, 19 en 26 april, staan volgens ons kerkrooster in het teken van de voorbereiding tot het Heilig Avondmaal (Perhaliran) en het Heilig Avondmaal (Perjamuan Asa yang Kudus) zelf.

In overleg met de dienstdoende dominee tijdens het avondmaal, ds. Akihary-Tehupuring, zal het karakter van de dienst niet veranderen. Echter zal het avondmaal in aangepaste vorm bij eenieder die deelneemt in huiselijke kring worden gehouden.

De precieze vorm van het avondmaal is in voorbereiding, indien u hieraan deelneemt zult u begin volgende week verder geïnformeerd worden. Hieronder vindt u nog een aantal mededelingen wat betreft het avondmaal:
•  Indien u zich geroepen voelt om aan het avondmaal deel te nemen, verzoeken wij om ruim van tevoren op te geven in verband met de voorbereiding. Gelieve uiterlijk a.s. zaterdag 18 april 12.00 uur op te geven via info@gkpm.nl of telefonisch/whatsapp van Angela 06 – 5051 21 66.
•  Verzoek om aan te geven met hoeveel personen u thuis wilt deelnemen aan het avondmaal (gelieve de RIVM-richtlijnen in acht te nemen).
•  We bedienen per huishouden, d.w.z. alle belijdende gezinsleden die in één huis wonen, het is dus niet de bedoeling om meerdere gezinnen of meerdere personen uit verschillende huishoudens in één huis te bedienen.
•  Tijdens de dienst van a.s. zondag 19 april zal ds. Latupeirissa de voorbereiding op het avondmaal (perhaliran) doen.
•  Het definitieve tijdstip van het avondmaal zal z.s.m. worden gecommuniceerd aan diegenen die hieraan deelnemen, dit is nl. afhankelijk van hoeveel gezinnen/huishoudens er meedoen.
•  Ds. Akihary-Tehupuring zal in de kerk bidden om de Heer te vragen om het brood en de wijn te zegenen waarna dit alles naar de huizen worden gebracht. 

Mocht u alvast vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met een van de kerkenraadsleden.

OPROEP TOT HET HEILIG AVONDMAAL IN HUISELIJKE KRING

Geliefde gemeente in Jezus Christus,

Laten we op basis van wat Jezus tijdens zijn leven tegen zijn discipelen zei in:

Matteüs 26 : 18

Hij zei: ‘Ga naar de stad en zeg tegen de persoon die jullie bekend is: “De meester zegt: ‘Mijn tijd is nabij, bij jou wil ik met mijn leerlingen het pesachmaal gebruiken” ‘

en wat de eerste gemeente na het leven van Jezus deed, zoals geschreven in:

Handelingen 2 : 46

Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde.

ingaan op de uitnodiging van de Heer om aan Zijn tafel deel te nemen!

Gods’ Zegen,

Ds. R. Latupeirissa Ds. S. Akihary-Tehupuring

Met Gods’ zegen,
de kerkenraad van de GKPM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *