11 dec

Belangrijke informatie t.a.v. de kerkdiensten van 17 uur

Beste gemeenteleden,

Nog steeds zitten we midden in de Corona-pandemie en zijn de besmettingscijfers te hoog.

Afgelopen weken hebben we u al medegedeeld dat vanwege de RIVM-maatregelen het volgende geldt ten aanzien van de kerkdiensten, nl.:

  • Er zal geen samenzang zijn, de liederen worden weer via de geluidsinstallatie afgespeeld.
  • Het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en vertrek. Wanneer u plaats heeft genomen in de kerk, mag het mondkapje af.
  • Collectegeld kunt u weer bij binnenkomst in de kerkzaal in de speciaal daarvoor bestemde collectezak doen.

Daarnaast heeft de overheid onlangs een dringende oproep aan de kerken gedaan om alternatieve mogelijkheden te benutten voor de kerkdiensten die na 17 uur beginnen of nog niet afgelopen zijn. Dit vanwege de algemene sluitingstijden na 17.00 uur in de gehele samenleving.

Het kerkbestuur en de kerkenraad heeft daarom de volgende niet eenvoudige beslissing genomen, nl. dat:

Per direct tot nader bericht alle diensten die om 17.00 uur gepland staan niet fysiek in de kerk maar online plaats zullen vinden.

Voor de komende weken betekent dat op de volgende data de diensten online zullen plaatsvinden:

  • zondag 12 december
  • vrijdag 24 december (Kerstavond)
  • vrijdag 31 december (Oudejaarsavond)
  • zaterdag 1 januari (Nieuwjaarsdag)

Wij zullen de geannuleerde diensten in samenwerking met de verschillende predikanten vervangen door online diensten zoals u dat van ons gewend was in de lockdown vorig jaar en eerder dit jaar. Hierover word u per mail, via de website of Facebook geïnformeerd.

Voor de kerstviering op 25 december (Kerstdag) zult u nog geïnformeerd worden of deze al dan niet fysiek in de kerk kan plaatsvinden. Hier hebben we nog een aantal afwegingen te maken met betrekking tot tijd, kerkbezoek, risico’s etc. 

Uiteraard betreuren wij het dat, juist weer in deze periode van Kerst en Oud & Nieuw, enkele bijzondere diensten geen doorgang kunnen vinden, maar gezien de recente ontwikkelingen was geen andere keuze mogelijk. Wij rekenen op uw begrip hiervoor.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met een van de kerkenraadsleden. 

Laten we goed op onszelf en elkaar passen en deze periode biddend en in vertrouwen tegemoet gaan.

In deze moeilijke periode wensen wij u kracht, hoop, vertrouwen en Gods zegen toe,

Kerkbestuur en de kerkenraad GKPM