01 feb

Hervatting kerkdiensten en zangrepetities, informatie dienst a.s. zondag 6 februari

Beste gemeenteleden,

Het bestuur en de kerkenraad wilt u informeren dat de diensten en alle andere activiteiten, zoals repetities weer hervat kunnen worden in de kerk vanaf 1 februari a.s.

Wat betreft de kerkdiensten, het volgende:

  • Bij binnenkomst en vertrek word u verzocht een mondkapje te dragen. Wanneer u plaats heeft genomen in de kerk, mag het mondkapje af.
  • Collectegeld kunt u bij binnenkomst in de kerkzaal in een speciaal daarvoor bestemde bus doen.
  • Er zal nog geen ruimte zijn voor samenzang voor zowel de gemeente als voor de koren.
  • Bij deelname aan de kerkdienst wordt u verzocht om de aanwijzingen van de kerkenraad op te volgen.

A.s. zondag 6 februari zal de dienst om 17.00 uur zijn, in deze dienst zal ds. Van ’t Maalpad voorgaan. Dit zal de laatste dienst zijn dat hij zal voorgaan bij ons vanwege zijn emeritaat (pensioen).

Wat betreft zangrepetities, het volgende. Omdat het samenkomsten betreft waarbij er gezongen zal worden, wordt verzocht aan de groep om een coördinator aan te stellen. De coördinator van de groep wordt gevraagd om het volgende te doen/in de gaten te houden:

  • Per repetitie de coronatoegangsbewijzen van de deelnemers te checken. Dit betekent dus dat iedere deelnemer van desbetreffende repetitie zijn coronatoegangsbewijs moet kunnen tonen.
  • Tevens willen we vragen aan elke deelnemer van desbetreffende repetitie een zelftest te doen alvorens aan de repetitie deel te nemen.
  • Per repetitie de namen van de deelnemers te noteren.

Indien noodzakelijk (bv. in geval van besmetting) moet het kerkbestuur deze gegevens van desbetreffende repetitie op kunnen vragen.
Tevens vragen we een ieder die deelneemt aan de zangrepetities om voldoende afstand te houden van elkaar, mondkapjes te dragen indien men zich verplaatst en de ruimte goed te ventileren. Zingen brengt een hogere risico van besmetting met zich mee, we vragen dan ook aan een ieder om zich aan de regels te houden en de verantwoordelijkheid hierin te nemen.

Voor beide bovengenoemde gelegenheden geldt: Bent u 70 jaar of ouder of hebt u een kwetsbare gezondheid? Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u zich wenden tot een van de kerkbestuursleden of kerkenraadsleden.

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Het bestuur en de kerkenraad GKPM