18 dec

50-jarig Jubileumdienst

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van onze gemeente GKPM vond een bijzondere kerkdienst plaats op 16 november jl.

De dienst is voorgegaan door ds. Ruff. Op uitnodiging van de werkgroep zijn de andere Molukse kerkgenootschappen uitgenodigd, GIM, NGPMB, Maart ‘53, GKMS ‘69 Middelburg. Dhr. Agus Latuheru heeft in een korte samenvatting de geschiedenis van onze kerkgemeente uiteengezet, die met vallen en opstaan ging. Verder heeft hij de werkgroep bedankt voor hun grote inzet tijdens de voorbereidingen van alle activiteiten, zo ook de medewerkers zoals de dames van de kookploeg, de versieringen van het kerkgebouw en de Stichting Mae-Uku.

De woordvoerders van de andere Molukse kerkgenootschappen brachten hun felicitaties over aan onze kerkgemeente. Ook werden de 4 oudste dames van de eerste generatie, tante Iet Matitaputty-Latuheru, tante Jeanne Talahatu-Litaay, tante Annie Parinussa-Griep en tante Hanny de Queljoe-van ’t Maalpad, met een bloemetje in het zonnetje gezet.

Hierna werd die dag afgesloten met een receptie en een hapje en een drankje in Stichting Mae-Uku.

De kerkdienst en het samenzijn in de stichting werd vergezeld door een muzikale omlijsting van

Rudy de Queljoe en Wim Lohy.

De bloemstukken waarmee het kerkgebouw werd versierd, zijn na afloop geschonken aan enkele oprichters van onze kerkgemeente en ze werden op de begraafplaats gelegd bij Oom At Latuheru, oom Salmon Waisapy, oom Ferry Lekatompessy en oom Job Talahatu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *