28 apr

Het Heilig Avondmaal in huiselijke kring op zondag 26 april jl.

Afgelopen zondag 26 april hebben we het Heilig Avondmaal in huiselijke kring gevierd bij in totaal 7 gezinnen.  
We willen de gezinnen/gemeenteleden die ons in hun huis hebben ontvangen voor het avondmaal, bedanken voor hun vertrouwen. Ds. Akihary-Tehupuring zijn we zeer dankbaar voor haar bediening en begeleiding.
Het was een mooie, dankbare, bijzondere en gezegende middag!

De kerkenraad van de GKPM

27 apr

Blijf gezond en pas op elkaar!

Beste gemeenteleden,

Vorige week hebben we 80 bosjes tulpen met een kort berichtje rondgebracht bij de gemeenteleden in Zeeland. Wat was het leuk om iedereen weer te zien en wat een leuke reacties hebben we ontvangen! Bij diegenen die niet thuis waren, hebben we de tulpen achter gelaten op een opvallende plaats bij de voordeur. Aan de gemeenteleden die buiten Zeeland wonen, hebben we ook gedacht, zij ontvangen deze week het korte berichtje in iets andere vorm.

BLIJF GEZOND EN PAS OP ELKAAR! 

Wij wensen iedereen kracht, hoop, vertrouwen en Gods zegen toe.

De kerkenraad van de GKPM

23 apr

Informatie Heilig Avondmaal

Beste gemeenteleden,

A.s. zondag 26 april is het Heilig Avondmaal. Zoals eerder bericht zal deze bij de mensen thuis worden gehouden. 

Om meer duidelijkheid te geven hoe het avondmaal precies zal verlopen, het volgende:

  • ds. Akihary-Tehupuring zal samen met de kerkenraad het avondmaal zoals gebruikelijk in de kerk voorbereiden. 
  • Daarna zal de dominee met één kerkenraadslid naar de desbetreffende gemeentelid of -leden gaan, dit zal in de middag zijn. Per huis zal de dominee met het kerkenraadslid en desbetreffende gemeentelid of -leden het avondmaal houden, dit duurt maximaal 15 minuten. 
  • Nadat de dominee en het kerkenraadslid alle huizen zijn langs geweest, zal de dominee met de kerkenraad in de kerk afsluiten.

De gemeenteleden die deelnemen aan het avondmaal zullen z.s.m.
geïnformeerd worden over de tijden en verdere details. 

U kunt zich nog opgeven voor het avondmaal via info@gkpm.nl of via whatsapp/telefonisch van Angela 06-50512166.

De kerkenraad van de GKPM

18 apr

Overdenking/korte liturgie en oproep/voorbereiding avondmaal 19 april door ds. Latupeirissa

Beste gemeenteleden,

Voor deze week heeft ds. Latupeirissa de liturgie voorbereid met als thema ‘Wat ligt er achter een gesloten deur?’ (‘Apa ada di balik pintu-pintu yang tertutup?’) en schriftlezing Johannes 20 : 19-23. In de bijlage vind u de liturgie, daarnaast is de preek (incl. vragen ter voorbereiding van het Heilig Avondmaal op 26 april a.s.) opgenomen.

Ter aanvulling op dit bericht: Mocht u aan het Heilig Avondmaal op zondag 26 april deel willen nemen dan verzoeken wij u om z.s.m. (uiterlijk zaterdag 25 april a.s.) op te geven via info@gkpm.nl of via Whatsapp/telefonisch van Angela 06-50512166.

Wij wensen u veel inspiratie uit de preek van ds. Latupeirissa en een gezegende zondag toe.

De kerkenraad van de GKPM

15 apr

Oproep tot het Heilig Avondmaal in huiselijke kring

Syaloom, beste gemeenteleden,

De komende twee zondagen, 19 en 26 april, staan volgens ons kerkrooster in het teken van de voorbereiding tot het Heilig Avondmaal (Perhaliran) en het Heilig Avondmaal (Perjamuan Asa yang Kudus) zelf.

In overleg met de dienstdoende dominee tijdens het avondmaal, ds. Akihary-Tehupuring, zal het karakter van de dienst niet veranderen. Echter zal het avondmaal in aangepaste vorm bij eenieder die deelneemt in huiselijke kring worden gehouden.

De precieze vorm van het avondmaal is in voorbereiding, indien u hieraan deelneemt zult u begin volgende week verder geïnformeerd worden. Hieronder vindt u nog een aantal mededelingen wat betreft het avondmaal:
•  Indien u zich geroepen voelt om aan het avondmaal deel te nemen, verzoeken wij om ruim van tevoren op te geven in verband met de voorbereiding. Gelieve uiterlijk a.s. zaterdag 18 april 12.00 uur op te geven via info@gkpm.nl of telefonisch/whatsapp van Angela 06 – 5051 21 66.
•  Verzoek om aan te geven met hoeveel personen u thuis wilt deelnemen aan het avondmaal (gelieve de RIVM-richtlijnen in acht te nemen).
•  We bedienen per huishouden, d.w.z. alle belijdende gezinsleden die in één huis wonen, het is dus niet de bedoeling om meerdere gezinnen of meerdere personen uit verschillende huishoudens in één huis te bedienen.
•  Tijdens de dienst van a.s. zondag 19 april zal ds. Latupeirissa de voorbereiding op het avondmaal (perhaliran) doen.
•  Het definitieve tijdstip van het avondmaal zal z.s.m. worden gecommuniceerd aan diegenen die hieraan deelnemen, dit is nl. afhankelijk van hoeveel gezinnen/huishoudens er meedoen.
•  Ds. Akihary-Tehupuring zal in de kerk bidden om de Heer te vragen om het brood en de wijn te zegenen waarna dit alles naar de huizen worden gebracht. 

Mocht u alvast vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met een van de kerkenraadsleden.

OPROEP TOT HET HEILIG AVONDMAAL IN HUISELIJKE KRING

Geliefde gemeente in Jezus Christus,

Laten we op basis van wat Jezus tijdens zijn leven tegen zijn discipelen zei in:

Matteüs 26 : 18

Hij zei: ‘Ga naar de stad en zeg tegen de persoon die jullie bekend is: “De meester zegt: ‘Mijn tijd is nabij, bij jou wil ik met mijn leerlingen het pesachmaal gebruiken” ‘

en wat de eerste gemeente na het leven van Jezus deed, zoals geschreven in:

Handelingen 2 : 46

Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde.

ingaan op de uitnodiging van de Heer om aan Zijn tafel deel te nemen!

Gods’ Zegen,

Ds. R. Latupeirissa Ds. S. Akihary-Tehupuring

Met Gods’ zegen,
de kerkenraad van de GKPM

11 apr

Overdenking/korte liturgie Pasen 12 april door ds. Manuputty

Beste gemeenteleden,

Voor Pasen heeft ds. Manuputty een liturgie/overdenking voorbereid. Het thema is ‘Kebangkitan Kristus Membawa Harapan Bafru dan Damai Sejahtera’ en de schriftlezing is genomen uit Mattheus 28 : 1 – 10In de bijlage vind u de liturgie, daarnaast is de overdenking opgenomen, zie bijgevoegde video.

Wij wensen u veel inspiratie uit de overdenking van ds. Manuputty.

Het kerkbestuur en de kerkenraad wensen u en uw dierbaren een gezegend Pasen!

11 apr

Fotocollage Goede Vrijdag

Beste gemeenteleden, 

Gisteren 10 april hebben we de Goede Vrijdag-dienst (thuis) gehouden waar enige voorbereiding aan vooraf ging. Na de dienst kon men een foto doorsturen, de doorgestuurde foto’s hebben we in een collage weergegeven. We zijn erg dankbaar dat we samen met ds. Manuputty Goede Vrijdag op deze bijzondere wijze toch samen en in verbondenheid hebben kunnen doorbrengen. 

De kerkenraad van de GKPM

09 apr

Overdenking/korte liturgie Goede Vrijdag 10 april door ds. Manuputty

Beste gemeenteleden,

Voor de Goede Vrijdag heeft ds. Manuputty een korte liturgie/overdenking gemaakt die een ieder thuis kan lezen, bidden en zingen voor uzelf of samen met het gezin. In het vorige bericht hebben we u gevraagd om het e.e.a. voor te bereiden, zoals de kaars, bloem, kruis en het gebedsbriefje.

  • We verzoeken een ieder om samen ds. Manuputty en de kerkenraad de overdenking thuis te doen op Goede Vrijdag 10 april om 17.00 uur.
  • Schrijf de inhoud van het gebed (doa syafaat) duidelijk op papier en vergeet niet op te schrijven voor welke groep medewerkers (het team van doktoren en medisch personeel, het schoonmaakpersoneel, medewerkers in de supermarkt, medewerkers die zorgen voor transport van middelen, de overheid en de politie) u gaat bidden.
  • Lees, zing en bid met behulp van de overdenking/korte liturgie van ds. Manuputty
  • Nadat u de overdenking thuis heeft gedaan, maak een foto van uw gebedsbriefje te midden van de kaars, bloem en kruis en plaats dit op onze groep ‘Gereja Kristen Protestan Maluku – GKPM’. Indien u geen lid bent van Facebook, dan kunt u uw foto sturen naar info@gkpm.nl of via Whatsapp van Angela 06-50512166. 

Het zal de nodige inspanning kosten maar we hopen dat iedereen meedoet! Ondanks dat een ieder thuis zit, laten we Goede Vrijdag samen in verbondenheid doorbrengen.

Gods zegen,
De kerkenraad van de GKPM

Orde van Goede vrijdag dienst

09 apr

Voorbereiding overdenking Goede Vrijdag 10 april

Beste gemeenteleden,

A.s. vrijdag 10 april is het Goede Vrijdag. Ook voor deze dag zal er weer een korte liturgie/overdenking zijn, dit keer verzorgt door ds. Manuputty. De liturgie/overdenking van Goede Vrijdag is bijna klaar, en zal zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden. Echter willen we u ter voorbereiding op de overdenking van a.s. vrijdag het volgende laten weten:

– We verzoeken een ieder om samen met ds. Manuputty en de kerkenraad de overdenking thuis te doen op vrijdag 10 april a.s. op het geplande tijdstip om 17.00 uur;
– In de liturgie zal worden gevraagd om voorbeden te doen. Dit willen we als volgt doen:
– Naast uw persoonlijk gebed word ook gevraagd om te bidden voor degenen die tot op de dag van vandaag nog steeds werken om ons alles te bieden in deze tijd van Corona-crisis: het team van doktoren en medisch personeel, het  schoonmaakpersoneel, medewerkers in de supermarkt, medewerkers die zorgen voor transport van middelen, de overheid en de politie.
– Schrijf voordat het gebed begint de inhoud van uw gebed op papier. Kies een van de bovengenoemde groepen werknemers om voor te bidden. 
– Leg het papier tussen een een kaars, een bloem en een kruis, zet dit op uw mezbah doa (gebedstafel/-altaar) thuis. In de liturgie zal aangegeven worden wanneer en hoe u verder u de voorbeden kunt gaan doen.
– We willen de genoemde groepen werknemers een hart onder de riem steken. Daarom vragen we van u een foto te maken van de  kaars, bloem, kruis en uw gebedsbriefje op uw mezbah doa en deze op vrijdag op Facebook te plaatsen op onze groep  ‘ Gereja Kristen Protestan Maluku
– GKPM’. Indien u geen lid bent van Facebook, dan kunt u uw foto sturen naar info@gkpm.nl of via Whatsapp van Angela 06-50512166. Dan zal er gezorgd worden dat het op de Facebook-groep en op de website  van de GKPM  geplaatst wordt. De genoemde groepen werknemers zullen door de publicaties zien dat we ook voor hen bidden.

Het vergt de nodige voorbereiding, maar laten we, ondanks dat een ieder thuis zit, de verlossing van de zonde met de kruisiging en de dood van onze Here Jezus in ‘VERBONDENHEID’ herdenken!

De kerkenraad van de GKPM